donderdag 29 oktober 2015

Reisorganisatie Thomas Cook heeft de belofte om te stoppen met olifantenritten en shows niet waargemaakt        
World Animal Protection
Gebroken beloftes. Gebroken olifanten.
www.worldanimalprotection.nl    
Bedankt voor je steun
Beste Erna,
Nadat jij, samen met meer dan 140.000 anderen over de hele wereld, van Thomas Cook Group hebt geëist dat ze stoppen met olifantenritten en –shows, ontkende de reisorganisatie, een van de grootste ter wereld, de verkoop hiervan. Dat terwijl in vrijwel alle landen waar ze hun klanten hebben, nog gewoon olifantenritten worden aangeprezen op hun website. En er onder andere te lezen staat hoe graag olifanten hun vele kunstjes laten zien.
Het verschrikkelijke mishandelen van jonge olifanten om ze tam te maken voor de olifanttenritten en shows

In Nederland mag Thomas Cook dan geen ritten en shows aanbieden (omdat ze hier enkel accommodaties en vliegtickets verkopen), in andere landen is dat wel anders. Zo konden in Groot-Brittannië, Duitsland, België en Thailand onze campaigners, zich voordoend als toerist, zonder veel moeite een olifantenrit boeken of werden er kampen bij hen aangeprezen met olifantenshows.


Na jullie oproepen aan hun adres, was Thomas Cook Group eindelijk bereid om met ons om de tafel te gaan zitten en hadden zij toegezegd binnen twee weken alle verwijzingen naar olifantenritten en –shows van hun websites te verwijderen. Nu blijkt dat ze hun belofte niet hebben waargemaakt.
Intussen lijden duizenden olifanten in de wrede toeristische industrie.

We geven niet op
We stoppen niet voordat Thomas Cook Group stopt met het sturen van vakantiegangers naar wrede attracties met olifantenritten en -shows. Vandaag 29 oktober, gaan we naar het hoofdkantoor in Londen en we nemen jou mee. We gaan daar namelijk de petitie aanbieden met een tussenstand van meer dan 140.000 ondertekeningen. Hiermee geven we een niet te missen signaal af: Thomas Cook Group, stop de steun aan wreedheid tegen olifanten voor toeristisch vermaak.

Verhoog nu de druk op Thomas Cook Group
We moeten Thomas Cook Group laten zien dat ook jij niet hebt opgegeven. Laat ze zien dat je nog wilt vechten voor de olifanten. Tweet vandaag nog naar @ThomasCookUK of deel via Facebook:

 
Opnieuw hartelijk dank voor je steun. Samen kunnen we het verschil voor olifanten maken.

Met vriendelijke groet,


Pascal de Smit
Directeur World Animal Protection Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten