woensdag 14 oktober 2015

Wat is uw mening: Is het beter om tijd en geld te besteden aan mensen inplaats van dieren ? Sommige mensen beweren dat het beter is om tijd en geld te investeren in het redden van mensen in plaats van dieren. Hoe reageert u daarop? 

Ik denk persoonlijk dat het welzijn van mensen en dieren niet moeten worden gescheiden.
 

 
 
Er zijn veel mensen die specifiek werken voor mensen, en even veel mensen die specifiek werken voor dieren Ik ben niet afwijzend van het werk van anderen die kiezen voor de bescherming van de mens. We moeten erkennen dat deze kwesties met elkaar zijn verbonden.
 
 
Neem het gebruik van dieren als voorbeeld. Zouden mensen minder vlees eten is dat beter voor mens en dier.
Er zijn ook meer aandachtspunten, zoals de hoeveelheid grond die wordt gebruikt om dieren te produceren voor ons te eten, en de beschikbaarheid van water. Schattingen wijzen erop dat onze jaarlijkse waterverbruik per persoon ligt tussen de 5000 en 20.000 liter. Maar 20.000 liter water is nodig om 1 kg vlees te produceren. !!
 
Als we kijken naar het geheel, één van de beste dingen die we kunnen doen om de wereldwijde gezondheid van de mens te verbeteren, is het milieu te beschermen en wereldwijd  het verbeteren en  het gebruik van  dieren te verminderen.Het is duidelijk dat de mens en het welzijn van dieren onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.
 

Foto met dank aan www.weesaapjes.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten