Translate

zaterdag 31 augustus 2024

Chapeau ! Dierenwelzijnsorganisatie Eyes on Animals Nederland controleert veetransport langs de Europese snelwegen vooral nu met veel zon en hitte


Gisteren troffen we een truck vol zeugen aan, geparkeerd in de volle zon bij een tankstation. Het resultaat: extreme hittestress.



Voordat zeugen naar de slacht gaan, worden ze vaak eerst naar een verzamelplaats gebracht. Daar worden ze samengevoegd met andere zeugen voor transport naar de slachterij.



Oftewel: de zeugen hebben vaak al een lange, stressvolle reis achter de rug voordat ze de slachterij bereiken. Door het contact met onbekende zeugen ontstaan er regelmatig vechtpartijen. Daarnaast zijn zeugen zwaar en hoogproductief, wat hen extra kwetsbaar maakt voor hittestress.
We hebben ervoor gezorgd dat de truck voorrang kreeg bij de slachterij, zodat de dieren snel gelost konden worden om te rusten in de koelere wachtstal.


Maar dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Het is de verantwoordelijkheid van het transportbedrijf om ervoor te zorgen dat een truck met dieren nóóit in de volle zon staat, ongeacht de omstandigheden.
We zullen dit transportbedrijf hierover aanschrijven. Daarnaast adviseren we de slachterij om zeugen op warme dagen voortaan 's nachts of 's ochtends vroeg te laten aanvoeren, wanneer het koeler is.



Op warme en vochtige dagen is Eyes on Animals in het veld om te controleren of slachthuizen infrastructuur hebben om de dieren die aan boord van vrachtwagens wachten te beschermen tegen de zon en vochtigheid.

Bij een slachthuis in Duitsland en verschillende in Spanje zagen we deze zomer een ernstig gebrek aan infrastructuur, met volgeladen varkenswagens die een uur en meer in de volle zon stonden te wachten. Gelukkig hebben Nederlandse varkensslachterijen, na jaren in Nederland aan dit probleem te hebben gewerkt, nu luifels waar vrachtwagens onder kunnen parkeren, plus vaak industriële ventilatoren en watervernevelaars.

Gisteren waren we bij Compaxo in Zevenaar waar hun nieuw gebouwde fabriek (2 jaar) een grote inpandige wachtruimte in hun ontwerp hebben verwerkt. Er hoeven geen vrachtwagens meer buiten te wachten op hun beurt om te lossen. Binnen is er schaduw en langs de trucks zijn industriële ventilatoren geplaatst om een sterke luchtcirculatie te creëren. We willen deze positieve veranderingen in Nederland erkennen en zullen de druk in Duitsland en Spanje opvoeren zodat zij hetzelfde doen.

Boete voor varkenstransportbedrijf

Een varkenstransportbedrijf is ook in hoger beroep door het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) beboet voor het vervoeren van varkens in extreme weersomstandigheden. Volgens de rechter heeft het transport per vrachtwagen in de hitte op 24 juni 2022 bij de dieren hittestress en onnodig lijden veroorzaakt. De boete valt echter lager uit omdat de afhandeling van de zaak te lang heeft geduurd: 2.850 euro in plaats van een boete van 3.000 euro.

Ik ben donateur en die zijn hard nodig. De organisatie heeft weinig geld Als u ook wil helpen om de dieren een dierwaardige laatste dagen te geven dan graag !

vrijdag 30 augustus 2024

Nieuwsbrief: 7 foto's van Safe Haven for Donkeys heeft al 1000 ezels en paarden in Gaza eerste hulp gegeven maar ook hulp voor de dieren in Egypte, Israël, Westelijk Jordaanoever

 


Ondanks de huidige problemen op de Westelijke Jordaanoever, hebben onze mobiele dierenartsteams regelmatig contact en we zijn opgelucht te kunnen zeggen dat ze allemaal veilig en wel zijn.

Hoewel de bewegingsvrijheid in de steden beperkt is, waardoor ze geen mobiele klinieken kunnen aanbieden, stuurde Dr. Rakan ons een verslag van zijn recente bezoek aan Jericho. Het was een ongelooflijk warme dag en Dr. Rakan zag een kudde schapen langs de kant van de weg passeren - met een heel speciale ezel. U kunt meer lezen in de e-news van deze week. Wat een hartverwarmend verhaal!


Ons team dat in Gaza werkt en al 1.000 ezels en paarden heeft geholpen door middel van eerste hulp, was gisteren te zien op BBC Radio Sussex. U kunt luisteren naar een interview met Dr. Saif en ook naar Andy, onze CEO, door door te klikken naar BBC Sounds - Dr. Saif wordt geïnterviewd op 12.45 minuten in het programma, en Andy op 21.35 minuten. Neem alstublieft een paar minuten de tijd om te luisteren - het is ongelooflijk om uit de eerste hand over ons werk te horen van Dr. Saif, die in Gaza is.

Nogmaals bedankt voor al ons werk om ezels te helpen - waar ze zich ook bevinden op de Westelijke Jordaanoever, Egypte, Gaza en Israël. Je maakt echt zo'n verschil in hun leven.

Wendy, Safe Haven kantoor in het VK

Nieuws uit de Westelijke Jordaanoever

Dr. Rakan heeft ons zijn verslag uit Jericho gestuurd - en hoe het team een ezel in nood te hulp schoot:

"We reisden langs de weg die Jericho verliet in ongelooflijk hete omstandigheden - rond de 40 graden - en zagen een herder die zijn hond droeg, naast een zeer slaperige ezel en zijn schapen. We konden er niet langs!"

Dr. Rakan, zijn student dierenarts Dr. Reda en Wael stopten om te helpen
"Ik kon zien dat het hoofd van de ezel gewond en bebloed was. Ik vroeg de eigenaar wat er was gebeurd en hij vertelde ons dat zijn hond vastzat in een prikkeldraadhek en dat de ezel had geprobeerd zijn vriend te helpen!
Dr. Rakan behandelde de steekwonden van de ezel
"De ezel slaagde erin zijn hondenvriend van het hek te bevrijden, maar beiden raakten gewond - inclusief steekwonden op het hoofd van de ezel door tegen het scherpe draadhekwerk te duwen."
De herder had geluk dat Dr. Rakan langskwam - dierenartsbehandeling is buitengewoon moeilijk te vinden op de Westelijke Jordaanoever en is erg duur
"We wasten de wonden van de ezel met een antiseptische oplossing en brachten crème aan, en gaven antibiotica- en pijnstillersinjecties. We waren toen blij om te zien dat zijn toestand stabiel was en dat hij niet langer slaperig was. Maar we konden de hond niet zonder behandeling achterlaten!"
Dr. Rakan zorgde ook voor de hond - hier is hij na de behandeling.
"De hond moest verdoofd worden en we hebben zijn wond gedesinfecteerd en 20 hechtingen gebruikt om de wond te sluiten. Hij kreeg ook pijnstillers en antibiotica-injecties. We gaven de eigenaar medicijnen voor zijn beide vrienden, en hij wuifde ons met een dankbare glimlach uit terwijl hij terug de bergen in ging."
De twee patiënten van Dr. Rakan zijn duidelijk goede vrienden - hier zijn ze na de behandeling

Bedankt ♥️♥️

Alleen met uw hulp kunnen we het leven van werkende ezels, muilezels en paarden op de Westelijke Jordaanoever, Gaza en Egypte verbeteren. Je helpt ook om ons ziekenhuis in Nablus op de Westelijke Jordaanoever te financieren en zorgt voor onze reddingsezels in Arrana, evenals onze ezels in ons dierenopvang Israël. Als je eerdere updates van ons werk wilt lezen, klik dan hier om onze blog te bezoeken.

Onze dierenartsteams helpen elke week honderden ezels dankzij uw steun.
Doneer vandaag nog

Uw steun maakt een wereld van verschil voor ezels.
U kunt onze update online bekijken door hier te klikken. Je kunt deze ezelupdate ook delen door deze link door te sturen naar je familie en vrienden:
https://www.safehaven4donkeys.org/onze-ezel-update-29-augustus-2024/

woensdag 28 augustus 2024

Varkens in Nood wint rechtszaak: de afgrijselijke kraamkooien, het wekenlang opsluiten van varkens tussen stangen, is in strijd met de wet:

 


We hebben een belangrijke overwinning geboekt voor moedervarkens! De rechtbank geeft ons gelijk in de zaak over het gebruik van kraamkooien in de varkenshouderij. Toezichthouder NVWA erkent dat kraamkooien leed veroorzaken, maar kan niet aantonen dat ze biggensterfte verminderen of dat langer gebruik dan 3 of 4 dagen nodig is. Dit is een doorbraak voor dierenrechten in Nederland. 




Een vreselijke kraamkooi. Moedervarken tussen stangen


Deze week behaalden we een belangrijke overwinning voor moedervarkens! Na een jarenlange rechtszaak tegen de overheid, kregen we uiteindelijk gelijk van de hoogste rechter. Het wekenlang opsluiten van varkens tussen de stangen van een kraamkooi is in strijd met de wet.

De inspectiedienst NVWA weigerde keer op keer onze verzoeken om op te treden tegen de afgrijselijke kraamkooi. Tijdens de rechtszaak hebben wij een berg bewijs aangeleverd tegen dit achterhaalde gebruik. De NVWA is flink op de vingers getikt omdat ze niet kan onderbouwen waarom ze geen actie onderneemt. De minister van Landbouw moet nu aanvullend onderzoek doen en binnen 8 weken met een goed onderbouwd besluit komen.





De eerste van vijf leeuwen arriveert in het Big Cat Sanctuary in het Verenigd Koninkrijk nadat ze zijn gered uit het door oorlog verscheurde Oekraïne

 

Foto's door: The Big Cat Sanctuary

Een jonge leeuwin genaamd Yuna heeft haar eeuwige thuis gevonden in The Big Cat Sanctuary in Kent, na een reis van 1.400 mijl vanuit het door oorlog verscheurde Oekraïne.



Yuna's leven is getekend door grote ontberingen. Gered uit een huis in de buurt van de plaats van verwoestende explosies, doorstond ze smerige levensomstandigheden en werd ze constant gepest door een andere leeuw genaamd Atlas. De meedogenloze stress van haar omgeving eiste zijn tol en in januari 2024 kreeg ze een zware tegenslag nadat ze door puin van een nabijgelegen ontploffing last kreeg van shellshock en verlies van coördinatie.



Omdat ze dringend zorg en een veilige haven nodig had, werd Yuna uiteindelijk overgedragen aan de Wild Animal Rescue, met steun van het International Fund for Animal Welfare (IFAW). Dit cruciale moment bood haar een sprankje hoop - een kans op genezing en vernieuwing, weg van de onrust die ze doorstond.

             


Yuna is de eerste van een cohort leeuwen die worden verplaatst naar The Big Cat Sanctuary, dat dringend op zoek is naar fondsen om de verblijven te bouwen voor de resterende leeuwen die ze op zich nemen. Hoewel The Big Cat Sanctuary onmiddellijke capaciteit heeft voor één leeuw, zijn er in België tijdelijke huizen geïdentificeerd waar de andere leeuwen de komende maanden in veiligheid zullen verblijven totdat hun eeuwige huizen klaar zijn.

Te midden van de geredde leeuwen bevindt zich Rori, een mannetjesleeuw die worstelt met de ingrijpende gevolgen van shellshock. Ooit reisde hij samen met Yuna, maar Rori's leven nam een andere wending toen hij werd overgeplaatst naar Natuurhulpcentrum VZW in België. Deze nieuwe omgeving biedt hem de kans om de lange weg naar genezing te beginnen, weg van de trauma's uit zijn verleden.

Naast Rori bereiden twee jonge zusjes, Amani en Lira, beiden ongeveer een jaar oud, zich voor op hun eigen reis. Binnenkort verhuizen ze naar Pairi Daiza in België, waar ze zorg en gezelschap krijgen. Terwijl ze met deze belangrijke verandering worden geconfronteerd, zullen de zussen op elkaar vertrouwen om door hun nieuwe omgeving te navigeren.

En dan is er nog Vanda, een jonge leeuwin met een schrijnend verleden. Ze werd gered uit een flatgebouw in het zuidoosten van Oekraïne in de buurt van een kerncentrale. Door ernstige ondervoeding werd Vanda's groei belemmerd, waardoor ze zo klein leek als een welp van drie tot vier maanden oud, ondanks dat ze acht maanden oud was. Gelukkig staat haar op het punt om te worden overgebracht naar ZOO Planckendael in België, waar ze de kans krijgt om te gedijen in een veilige, verzorgende omgeving.


"Toen we hoorden over de hartverscheurende situatie van deze leeuwen, wisten we dat we iets moesten doen, ook al hadden we de ruimte niet", zegt Cameron Whitnall van The Big Cat Sanctuary. "We zijn meteen aan de slag gegaan om erachter te komen hoe we dit idee konden realiseren. Het is een race tegen de klok, maar we zijn vastbesloten om ze het best mogelijke thuis voor altijd te geven - dat is onze missie, want ze verdienen het na alles wat ze hebben meegemaakt."

Zodra deze grote katachtigen zijn herplaatst, betekent dit dat de overige vijf leeuwen die door het IFAW van Wild Animal Rescue worden ondersteund, een veilig thuis hebben gevonden. Deze prestatie markeert een nieuwe belangrijke mijlpaal voor zowel Wild Animal Rescue als het IFAW, met in totaal 21 grote katachtigen die met succes in een veilige omgeving zijn geplaatst.


"Oekraïne is nu geen onbekende in tragedie, en de verhalen van deze grote katachtigen zijn niet anders. Ik ben blij dat ze in ieder geval voor hen op weg zijn naar een veiligere plek. Het grote-katachtigen-opvang heeft permanente huisvesting geboden aan de overgebleven leeuwen, waaronder Yuna, van wie we vreesden dat ze vanwege haar psychische problemen geen thuis zou krijgen", zegt Natalia Gozak, die deze evacuaties namens IFAW en Wild Animal Rescue coördineert.

De meeste grote katachtigen die in gevangenschap worden gefokt, kunnen niet in het wild worden vrijgelaten, dus IFAW en verschillende dierenwelzijnsorganisaties en partners werken aan het vinden van geschikte huizen waar deze dieren levenslang verzorgd kunnen worden. Huisvestingsmogelijkheden zijn schaars en de aanhoudende oorlog heeft geleid tot een aanzienlijke toestroom van dieren die een thuis nodig hebben, waardoor het toch al beperkte aantal geschikte locaties dat nu vol zit, onder druk komt te staan. Het Big Cat Sanctuary bouwt momenteel verblijven om ervoor te zorgen dat de geredde grote katachtigen de allerbeste zorg krijgen.


"Wilde dieren die in gevangenschap zijn geboren en uit deze situaties zijn gered, kunnen helaas niet terugkeren naar het wild, waar ze thuishoren", voegde Gozak eraan toe. "Leeuwen zijn geen geschikte huisdieren - het zijn wilde dieren die deskundige specialistische zorg nodig hebben om zo goed mogelijk aan hun fysieke en psychologische behoeften te voldoen."

"Het is een enge tijd voor iedereen hier in Oekraïne. Deze grote katachtigen moeten zo bang en verward zijn geweest - sommige zijn geboren tijdens het conflict en kennen geen ander leven dan de constante chaos van oorlog, sommige zijn direct getroffen door beschietingen. Ik ben opgelucht dat deze leeuwen nu een beter leven voor zich hebben", zegt Natalia Popova van Wild Animal Rescue.


De overige leeuwen zullen in tijdelijke faciliteiten in België verblijven terwijl de bouw van hun nieuwe verblijven in The Big Cat Sanctuary vordert. Zodra deze verblijven zijn voltooid, zullen de leeuwen worden verwelkomd in hun permanente huizen.

Overweeg alstublieft om vandaag nog te doneren om The Big Cat Sanctuary te helpen in haar missie om Vanda, Yuna, Rori, Amani en Lira een nieuw leven te geven. Doneren kan HIER!

  Bronhttps://worldanimalnews.com/







dinsdag 27 augustus 2024

'Animals in Gaza Alliance' 3 dieren hulporganisaties waaronder Nederland, gaan verzwakte, ondervoede, gewonde, werkpaarden en ezels, onmisbaar voor de bevolking, noodhulp bieden


Nieuwe alliantie van dierenhulporganisaties helpt dieren in Gaza

Amsterdam, 27 augustus 2024 – Als reactie op de escalerende crisis in Gaza zijn noodhulporganisaties uit Nederland, Groot-Brittannië en Finland samengekomen om een ​​internationale alliantie te vormen. De alliantie richt zich op het bieden van noodhulp aan dieren in de Gazastrook. De coalitie: Animals in Gaza Alliance bestaat uit organisaties met ervaring in het uitvoeren van complexe noodhulpoperaties in het Midden-Oosten. 

Gebrek aan medicijnen voor gewonde ezels en paarden

Terwijl geweld en vernietiging het dagelijkse leven in Gaza blijven ontwrichten, zijn dieren één van de vergeten slachtoffers geworden. Ezels en paarden behoren tot de dieren die het meest lijden in Gaza. Ze worden gebruikt ter vervanging van auto's en vrachtwagens en worden gedwongen zware bouwmaterialen en voorraden door Gaza te vervoeren. Tegelijkertijd zijn ze verzwakt door gebrek aan voedsel, uitdroging en onbehandelde wonden.

De Animals in Gaza Alliance

De alliantie brengt internationale dierenhulporganisaties samen om in een uiterst complexe situatie hulp aan dieren in Gaza te bieden. Initiatiefnemer van de Animals in Gaza Alliance is de Nederlandse hulporganisatie Animal Heroes die noodhulpprojecten heeft opgezet in zowel Gaza als de Westelijke Jordaanoever.

De andere twee organisaties zijn Safe Haven for Donkeys en Animal Aid without Borders. Safe Haven for Donkeys is een Engelse hulporganisatie die zich inzet voor werkende en achtergelaten ezels in Israël, de Palestijnse Gebieden en Egypte. Zij hebben een mobiele kliniek in Gaza die al maanden zonder medicijnen zit. Het gebrek aan noodhulp in de kliniek heeft impact op honderden dieren die urgente zorg nodig hebben. Animal Aid Without Borders is een Finse hulporganisatie met uitgebreide ervaring in noodhulpprojecten in zowel Oekraïne als de Westelijke Jordaanoever.

Voedseltruck vertrekt over drie weken uit Egypte. 

De eerste hulpzending van 4.000 kg van de Animals in Gaza Alliance vertrekt over drie weken vanuit Egypte. Esther Kef, oprichter van Animal Heroes, zegt: “Op de Westelijke Jordaanoever waren wij na het uitbreken van de oorlog als eerste ter plaatse, maar Gaza is een veel complexere situatie. Het heeft negen maanden geduurd om te komen waar we nu zijn. 

De Animals in Gaza Alliance biedt een infrastructuur om noodhulp naar Gaza te brengen dat voorheen ontoegankelijk was. Hoewel er nog steeds factoren zijn die buiten onze controle liggen, zoals verwachte vertragingen aan de grens, maakt dit de weg vrij voor structurele hulp aan dieren in één van de meest uitdagende tijden in de geschiedenis van de regio.”

De CEO van Safe Haven for Donkeys, Andy Foxcroft, zegt: “Gemeenschappen in Gaza zijn sterk afhankelijk van ezels en paarden voor het vervoer van alledaagse basisartikelen zoals drinkwater en voedsel. Het is van cruciaal belang dat we er alles aan doen om de dieren gezond te houden. Hierdoor zullen de dieren zelf minder lijden en worden gemeenschappen onderhouden. Dankzij de alliantie zullen we meer middelen naar Gaza kunnen sturen om alle dieren te helpen die in de oorlog verwikkeld zijn en weerloos zijn tegen al het geweld.”

Bezoek voor meer informatie over de Animals in Gaza Alliance:
https://animalheroes.eu/nl/projecten/help-dieren-in-gaza/

Voor extra beeldmateriaal klik hier

 

Mobile kliniek voor dieren verzorgd door Safe Haven for Donkeys.
Credits Safe Haven for Donkeys

 

Animal Heroes' Medical Response Team in Deir al-Balah/
Credits Animal Heroes

 

Credits: Hani 

 

maandag 26 augustus 2024

Jaarlijks worden in Europa 9 miljoen dieren gebruikt in de proefdierindustrie: Nederland gaat €124,5 miljoen investeren in Centrum voor Proefdiervrije Biomedische Translatie (CPBT)

  Melissa van den Aarssen

Nederland maakt de weg vrij voor dierproefvrije wetenschappelijke innovatie door een nieuw – humaan – biomedisch onderzoekscentrum te financieren dat medische behandelingen zal ontwikkelen zonder op dieren te testen.

Het Nationaal Groeifonds heeft maar liefst € 124,5 miljoen uitgetrokken voor de oprichting van het Centrum voor Proefdiervrije Biomedische Translatie (CBPT), een belangrijke stap voorwaarts in dierproefvrije wetenschap.

Wat is het Centrum voor Proefdiervrije Biomedische Translatie?

Het onderzoekscentrum zal baanbrekend werk verrichten op het gebied van biomedisch onderzoek – zonder dieren te kwellen. De missie is om veiligere en effectievere behandelingen te ontwikkelen voor een reeks ziekten, van astma tot taaislijmziekte.

Het baanbrekende centrum betekent een paradigmaverschuiving in de ontwikkeling van geneesmiddelen en zal partijen samenbrengen die betrokken zijn bij alle aspecten van de ontwikkeling van nieuwe dierproefvrije strategieën – van concept tot toepassing. Het CPBT zal wetenschappers, bedrijven en regelgevende instanties laten zien dat veilige en effectieve medicijnen ontwikkeld kunnen worden zonder dierproeven, en het zal training bieden om alle partijen te helpen dierproefvrije strategieën te integreren in het systeem voor de ontwikkeling van medicijnen.

Waarom dit belangrijke vooruitgang is

Jaarlijks worden in Europa meer dan negen miljoen dieren gebruikt voor experimenten. Levende, voelende wezens worden legaal vergiftigd, onderworpen aan psychologisch leed, opzettelijk (dood)ziek gemaakt, onderworpen aan hersenbeschadiging, verlamd, blootgesteld aan irriterende stoffen voor huid of ogen, verbrand, vergast, gedwongen gevoed, geëlektrocuteerd, verstoken van voedsel, water of slaap – en bijna allemaal gedood.

Miljoenen anderen worden gefokt om te lijden door schadelijke  genetische modificaties, worden gebruikt als fokmachines in de wrede toeleveringsketen van dierproeven of kwijnen weg in kooien tot ze sterven zonder te zijn gebruikt in een experiment of voor de fok.

Het aantal dierproeven in Nederland door de jaren heen.

Dierproefvrij onderzoek is de toekomst

Mensen verschillen biologisch op verschillende manieren van andere dieren. Testen op andere diersoorten is niet alleen wreed, maar ook slechte wetenschap die wetenschappelijke doorbraken in de weg staat.

Wist je dat ibuprofen nierfalen en maagzweren veroorzaakt bij katten en honden of dat morfine, een verdovend middel bij mensen, het tegenovergestelde effect heeft bij geiten en paarden? Veel nuttige medicijnen die al tientallen jaren veilig door mensen worden gebruikt, zoals penicilline of tamoxifen (een behandeling voor borstkanker), zouden misschien nooit op de markt zijn gekomen als ze onderworpen waren aan het huidige testsysteem met dierproeven.

‘s Werelds vooruitstrevende wetenschappers ontwikkelen en gebruiken methoden voor het bestuderen van ziekten en het testen van producten die het gebruik van dieren kunnen vervangen en die daadwerkelijk relevant zijn voor de menselijke gezondheid.

Welk onderzoek wordt er gedaan bij CPBT?

In eerste instantie zal het CPBT zich concentreren op amyotrofe laterale sclerose, taaislijmziekte, artrose en reumatoïde artritis, en astma en chronische obstructieve longziekte. De onderzoeken op deze gebieden kunnen vervolgens dienen als blauwdruk voor andere gebieden van humaan biomedisch onderzoek.

Onderwijs, training en bewustwording verbeteren

Het CPBT zal ook onderwijs, training en ondersteuning bieden om de acceptatie en toepassing van dierproefvrije biomedische innovaties te bevorderen. PETA’s wetenschappelijk adviseur voor dierproeven in Nederland, Dr. Janneke Hogervorst, is betrokken bij deze initiatieven. Samen met Prof. Daniela Salvatori van het CPBT heeft Dr. Hogervorst de Global Education Hub on animal-free innovation opgezet, met als missie het delen en verspreiden van kennis, best practices en dierproefvrije leermiddelen over de hele wereld.

Dieren in laboratoria hebben nog steeds hulp nod

Het CPBT en de invetstering van de overheid erin scheppen een precedent voor andere landen om te volgen. Maar, zoals beschreven in PETA’s Research Modernisation Deal, moeten regeringen meer doen dan financiële prikkels geven om een einde te maken aan dierproeven.

De Research Modernisation Deal schetst zes belangrijke stappen die nodig zijn voor het ontwikkelen van een routekaart om een einde te maken aan het gebruik van dieren in onderzoek en testen en de invoering van dierproefvrije methoden te versnellen.

Dring jij er bij de overheid op aan actie te ondernemen voor apen, konijnen, muizen en andere dieren? Petitie: 


Bron:      www.peta.nl